verslag Umang verslag juli 2014

Het project Umang (verslag)

Umang Mumbai India 2014Op 28 juli 2014  vertrok onze voorzitter met een groep van 12 gemotiveerde mensen naar het project Umang in India om daar 3 weken tijd en energie te geven aan jonge mensen aldaar. Umang dat vertaald heet ‘Hoop’, ligt ca. 80 km ten zuidoosten van Mumbai en is een project waar geestelijk- en of lichamelijk gehandicapte jonge mensen vanuit het tehuis Bal Anand in Mumbai een thuis hebben gevonden.


Als er een ding wel duidelijk is geworden is dat de jonge mensen met hun handicap niet negatief of zielig in het leven staan. Zij zijn met elkaar bezig om samen als een grootte familie, het leven te vieren. De vreugde spat er van af. Tijdens de 3 weken op locatie is er door de vrijwilligers veel werk verzet onder de noemer van hygiëne, terrein verbetering, verbetering van de woon- en leefomgeving en vooral aan het contact met de jonge mensen.


Het project heet ook niet voor niets ‘In liefde werken…….”. Er is ook samen met hen een uitstapje gemaakt. Er werd een bezoek gebracht aan watervallen en een wassen beelden museum. Geweldig om te zien hoe de jonge mensen, begeleiders en niet te vergeten wij als groep vrijwilligers, daarvan hebben genoten.


Ook werd er veel samen met de jonge mensen ondernomen op een creatieve manier. Een van de hoogtepunten was het openen van de snoezelruimte waar tot rust gekomen kan worden.

Uiteraard werd er ook een afscheidsavond gehouden met eten, zang en dans. Al met al een zeer geslaagde reis die voor herhaling vatbaar is want het project vraagt om een continu ondersteuning.


Uiteindelijk kon aan de stichting Welzijn kinderen Bal Anand en Umang een bedrag worden overhandigd voor toekomstige vakkundige hulp en aangepast/orthopedisch schoeisel. Op 16 augustus 2014 nam de groep afscheid van de kinderen. En van elkaar op Schiphol. Tot de volgende keer??!! Voor meer informatie over het project in India zie ook www.stichtingbalanand.nl


Klik  onderstaande foto's aan voor een vergroting:

Stichting Future Children! - Framboos 2 - 3903 EG  Veenendaal

T 03 18 51 51 71  -   06 30 05 05 58  -  info@futurechildren.nl   -   NL 36 RABO 0184875684