De 2e fase Latrines voor Aguacate Belize is afgerond

In juni 2015 heeft onze voorzitter de gelegenheid gehad het resultaat van de 1e en 2e fase van dit project te kunnen zien en mogen beoordelen. De ontvangen lofuitingen waren echt iets teveel van het goede want achter de persoon Dick van Harn staan veel mensen, donateurs van WereldWijd voor Kinderen, die het financieel mogelijk maken dit te kunnen verwezenlijken. Wat wel duidelijk blijkt is dat door nu gebruik te kunnen maken van latrines, hoe eenvoudig in onze westerse ogen ook, de levensstandaard wel is verbeterd. De vrienden in Aguacate ervaren zelf nu al het resultaat van de verbeterde omstandigheden. Vooral is er nu minder ziekte onder de kinderen en daar gaat het in het bijzonder om!!


Mocht uzelf willen zien hoe het er in dit dorp in het zuiden van Belize aan toe gaat bieden zij de mogelijkheid in hun homestay programma kennis te maken met hun dagelijkse reilen en zeilen. Tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met de rijke Maya historie.

Voor meer informatie kunt een mail zenden aan cucullouis@hotmail.com of naar de website aguacatebelize.com/homestay-program, gaan.


De 3e fase is op 1 november 2015 in gegaan en het wordt steeds mooier. Ook de vernieuwde school, met ruim 125 leerlingen, laat zien hoe de dorpsgemeenschap naar de toekomst kijkt. Geweldig dat Future Children! daar een bijdrage aan kan leveren.

 

Nu nog de weg naar het dorp verbeteren maar daar is medewerking van het Belize bestuur voor nodig en die raderen draaien helaas erg langzaam. Het project dat in 2012 gestart is zal in 2016 zijn afgerond. De totale investering bedraagt Euro 15.000,-- Mogelijk volgt er nog iets moois maar daarover is op dit moment nog geen uitspraak te doen.

De 2e fase Latrines voor

Aguacate Belize is afgerond


Stichting Future Children! - Framboos 2 - 3903 EG  Veenendaal

T 03 18 51 51 71  -   06 30 05 05 58  -  info@futurechildren.nl   -   NL 36 RABO 0184875684